Connect with us

Beauty

5 obiceiuri care funcționează dacă vre să pierzi în greutate

Drumul către o figură de vis începe întotdeauna cu numărarea caloriilor și menținerea echilibrului energetic. Dar există lacune care ajută la scurtarea drumului. Este simplu: creierul și corpul pot fi puțin păcăliți, forțându-le să lucreze cu noi în același timp.

1. Bea din pahare înguste și lungi

Toată lumea știe că îți poți reduce dimensiunea porției luând o farfurie mai mică. Însă în feluri de mâncare contează nu doar dimensiunea, ci și forma. Se dovedește că folosind pahare largi și joase, bem cu 57% mai mult suc fără să-l observăm. Chiar și barmanii profesioniști păcătuiesc turnând cu 20,5% mai multă băutură în pahare largi și joase decât în ​​cele înalte și înguste. Desigur, dacă bei doar apă, atunci totul poate fi exact invers: este mai profitabil să folosești pahare largi, pentru că nu există riscul să exagerezi cu caloriile.

2. Mănâncă cu iluminarea potrivită

Oamenii aleg opțiuni alimentare mai puțin sănătoase atunci când iluminarea ambientală este slabă. Iar motivul constă în faptul că luminozitatea luminii afectează activitatea mentală și, prin urmare, capacitatea de a lua decizii.

Există o serie de restaurante care sunt atât de întunecate încât abia poți citi textul din meniu. S-a dovedit că în astfel de unități oamenii mănâncă mai mult. Într-un alt studiu, existau patru restaurante – două aveau luminile aprinse puternic, în timp ce celelalte două erau aprinse slab. Drept urmare, în unitățile cu lumini slabe, oamenii consumau cu 40% mai multe kcal decât în ​​cele în care era luminos.

3. Mănâncă cea mai mare parte a caloriilor la micul dejun

Este bine cunoscut faptul că principalul lucru în pierderea în greutate este deficitul caloric. Dar contează și ora mesei. Deci, cu aceeași rată de 1.400 kcal, femeile care au mâncat mult la micul dejun au slăbit de 2,5 ori mai mult decât partenerii lor în experimentul cu o cină copioasă. Programul optim a fost cu micul dejun la 700 kcal, prânz la 500 și cina la 200.

4. Lucrați în apropierea unei surse de lumină naturală

Expunerea prelungita la lumina artificiala inhiba arderea grasimilor. Toată lumina care nu provine de la soare – lumina unui monitor, telefon, lămpi stradale, lămpi de casă sau lămpi fluorescente – poate provoca creșterea în greutate prin perturbarea ritmurilor circadiene ale corpului. Lucrul lângă o fereastră minimizează riscurile de iluminare artificială și promovează un somn mai bun. Apropo, dormitul într-un dormitor întunecat este exact ceea ce a prescris medicul pentru cei care lucrează noaptea. Sau, mai degrabă, ceea ce sfătuiesc oamenii de știință.

5. Începe-ți dimineața în lumină

Dimineața nu trebuie să înceapă cu cafea, ci cu plajă. Persoanele supraponderale care au petrecut cel puțin 45 de minute dimineața în lumina soarelui au început să slăbească, iar pofta de mâncare le-a scăzut. Este posibil ca soarele dimineții să aibă un efect benefic asupra metabolismului și să ajute organismul să înceapă să ardă grăsimile.

Citește alte articole