Lifestyle

13 sfaturi pentru ca zborul să meargă fără probleme

Mulți oameni visează ca zborurile cu avionul să devină nu numai rapide, ci și foarte confortabile. Acest lucru este destul de realist dacă în avans să aveți grijă de punctele importante. Trebuie doar să urmați câteva sfaturi și recomandări utile care vă vor ajuta să savurați de confort maxim în timpul zborului.

1. Încălziți-vă înainte de zbor

Dacă este posibil, faceți niște exerciții înainte de îmbarcare. Incalzirea intareste sistemul imunitar, ajuta la somn si creste nivelul de endorfine, ceea ce ne calmeaza.

2. Alegerea locului

Ar trebui să abordați cu seriozitate alegerea unui loc în avion. De exemplu, în partea din față a cabinei, aerul este mai proaspăt și aproape că nu există nicio tremurătură acolo  . Turbulențele sunt, de asemenea, mai puțin resimțite în locurile de deasupra aripilor. Pentru a obține un confort maxim, se recomandă evitarea locurilor din apropierea motoarelor, toaletelor și bucătăriilor. Și în locurile din apropierea culoarului, nivelul de zgomot este cu câțiva decibeli mai mic decât cel al hubloului.

3. Găsiți o poziție confortabilă de dormit

Călătorii sunt sfătuiți să încline spătarul scaunului cât mai mult posibil și să aleagă un scaun lângă fereastră, astfel încât în timpul zborului să fie mai confortabil. Cu toate acestea, experții în somn spun că cea mai bună poziție este să te apleci în față peste o masă pliabilă. Nu este recomandat să vă sprijiniți de peretele de lângă fereastră, deoarece, judecând după  sondaje , este puțin probabil să puteți dormi într-o astfel de poziție.

4. Ia șosete

Pasagerii care fac frecvent zboruri lungi iau de obicei două perechi de șosete. Adesea este răcoare în avion, iar sa stai așezat în pantofi nu este întotdeauna confortabil. Prin urmare, are sens să iei cu tine o pereche suplimentară de șosete mai calde.

Ciorapii de compresie pot fi o alternativă bună la șosete. Ele ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, reduc riscul de edem și tromboză. La zborurile lungi, acestea pot fi utile pentru menținerea picioarelor sănătoase și a confortului general.

5. Nu-ți lăsa gâtul deschis

Cauza disconfortului în timpul zborului poate fi gâtul deschis. Cert este că avionul este uneori rece. Dacă ai grijă de gâtul tău acoperindu-l cu o eșarfă sau purtând un pulover cu gât, poți crea un plus de căldură. Acest lucru vă va face mai ușor să vă relaxați.

6. Puneți perna de călătorie invers

Un călător cu experiență a împărtășit o metodă eficientă care îi permite să doarmă în avion. Trebuie să folosiți o pernă de călătorie, dar puneți-o pe spate. Deci perna devine un suport pentru bărbie, motiv pentru care capul nu cade înainte. Datorită acestui lucru, spatele capului are un suport suplimentar sub forma unui spătar, oferind o poziție confortabilă de dormit.

7. Fără machiaj, dar nu uita sa-ti hidratezi tenul

Machiajul strălucitor este cel mai bine lăsat „la bord” atunci când zburați într-un avion. Aerul din interiorul cabinei este adesea uscat, așa că este recomandat să folosiți o cremă hidratantă facială în loc de un fond de ten greu . În mod ideal, dacă conține SPF, pentru a vă proteja pielea de razele soarelui care trec prin hublouri.

Iar pentru un plus de confort, folosește măști cu folie . Acestea conțin de obicei acid hialuronic și alte ingrediente hidratante. Principalul lucru este să alegeți măști fără arome dure pentru a nu provoca disconfort celorlalți pasageri .

8. Nu vă încrucișați picioarele

În căutarea unei posturi confortabile în timpul zborului, de multe ori ne încrucișăm picioarele. Cu toate acestea, în aer este mai bine să vă deziceți de acest obicei. Experții avertizează că această poziție a picioarelor poate restricționa fluxul de sânge, ceea ce crește riscul de formare a cheagurilor de sânge. Este recomandat să țineți picioarele drepte cu o ușoară îndoire la genunchi pentru a asigura o circulație adecvată.

9. Ia ceva moale de acasă

Pentru a combate insomnia la bordul unui avion, se recomandă să vă creați o atmosferă confortabilă „ca acasă”. Înainte de a pleca la aeroport, aduceți ceva moale din  dormitor , cum ar fi o pătură. Chiar și un articol mic, cum ar fi o față de pernă, va mirosi ca acasă, iar creierul tău va asocia parfumul familiar cu debutul somnului.

În timpul zborurilor lungi de noapte, puteți încerca să vă recreați rutina zilnică : schimbați-vă în pijamale confortabile, spălați-vă pe dinți, citiți – în general, efectuați activitățile obișnuite pe care le faceți de obicei înainte de culcare. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți corpul pentru somn.

10. Bea lichide numai din pachete

O însoțitoare de bord cu experiență a împărtășit informații interesante pe rețelele de socializare cu privire la curățenia rezervoarelor care stochează apa la bordul aeronavei. Ea a menționat că aceste rezervoare nu sunt curățate atât de des pe cât și-ar dori. În acest sens, ea recomandă consumul de băuturi îmbuteliate. De asemenea, insotitorul de bord sugereaza sa renunti la ceai si cafea, care se prepara pe apa din aceste rezervoare.

11. Nu opriți aparatul de aer condiționat

Aparatele de aer condiționat din avioane îndeplinesc o funcție importantă : ajută la reducerea cantității de bacterii din aer, accelerând așezarea lor pe podea și împiedicându-le să ajungă la membranele mucoase. Prin urmare, se recomandă menținerea sistemului de ventilație individual pornit și menținerea unui flux de aer mediu spre ridicat pe tot parcursul zborului.

12. Pune ceva sub spatele inferior

Scaunele de avion sunt proiectate în așa fel încât să nu ofere un sprijin bun pentru spatele nostru. Pune o jachetă sau o pătură îndoită sub spate, astfel încât coloana vertebrală să fie mult mai confortabilă.

13. Evita sa consumi mancarea grea

Din cauza lipsei de activitate fizică în avion, sistemul nostru digestiv procesează alimentele mai lent . Acest lucru poate provoca disconfort, letargie și balonare. Pentru a minimiza efectele, cel mai bine este să nu consumați carbohidrați grei în timpul zborului, precum pâine, paste, alimente sărate, prăjeli și sosuri cremoase. Optează pentru mese mai ușoare.

Citește alte articole

Copyright © 2023 SMI.MD