Beneficiile pe care le aduce lămâia organismului nu sunt puține. Haideți să vedem care sunt lucrurile mai puțin cunoscute despre lămâie:
- În combinație cu apă și uleiuri esenţiale lămâia poate deveni un detergent universal. Combinată cu sare de bucătărie sau bicarbonat de sodiu curăţă inoxul şi cuprul.
- Pentru mai mult suc de lămâie este bine ca înainte de a o stoarce aceasta să stea pentru câteva ore la temperatura camerei și să o rostogoliţi pe masă, presând cu palma pentru a fi mai uşor de stors.
- Coaja o poți răzui sau curăța și o folosi la o mulţime de preparate: sosuri, deserturi sau gemuri.
- Datorită conţinutului de acid citric şi acid ascorbic, devine un excelent insecticid natural.
Lămâia nu este bogată doar în Vitamina C, deoarece în compoziţia sa găsiți: flavonoide, substanțe cu proprietăți antioxidante și anticancerigene, vitamine din complexul B, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu și zinc. Ea este bogată și în potasiu, care are rol în reglarea tensiunii arteriale, reduce riscul apariţiei osteoporozei şi a pietrelor la rinichi.
In this article: