Cum să cureți rapid coaja mandarinelor, morcov sau cum poți să feliezi dintr-o mișcare mărul?
Mandarinele
- Cu un cuțit, tăiați cu grijă un fel de „ecuator” de-a lungul cojii de portocală, încercând să nu atingeți interiorul fructului.
- Introduceți degetul în spațiu și îndepărtați ușor coaja.
- Voila, ai o portocală decojită în mâini!
Morcov
- Înarmați-vă cu un curățător de cartofi. Luați un morcov și înclinați-l la un unghi de 45 de grade.
- Începeți să-l curățați de la mijloc spre jos cu mișcări în jos ale mâinii.
- Când ajungeți la vârf, întoarceți cuțitul și începeți să curățați morcovii într-o mișcare în sus.
- Aducând cuțitul în sus, faceți o altă întoarcere și deplasați-vă spre jos.
- Repetați ultimii doi pași și veți avea morcovii curățați în mai puțin de 20 de secunde.
Măr
- Luați… o mașină de găurit cu baterie. Asigurați-vă că vârful burghiului este nou, curat, dezinfectat și fără rugină.
- Așezați vârful burghiului pe vârful mărului și împingeți fructele pe burghiu.
- Odată ce mărul este suficient de fixat, porniți burghiul.
- Aplecă un curățător de cartofi de un măr care se rotește și pielea se va desprinde ușor și frumos.
- Curățarea unui măr în acest fel durează aproximativ trei secunde.
Struguri
- Îndepărtarea pielii fragede din fiecare strugure poate fi o corvoadă. Cu toate acestea, în acest caz, ne vine în ajutor metoda apei fierbinți și rece deja cunoscută de la curățarea cartofilor și roșiilor.
- Strugurii se pun într-o sită sau o strecurătoare, se pun în apă clocotită timp de 4 secunde, apoi se răcesc în apă cu gheață timp de 10 secunde.
Grepfrut
- Tăiați părțile superioare și inferioare ale grapefruit-ului: nu trebuie să fie prea mari, ci doar să expună feliile suculente ale fructului.
- Începeți să tăiați coaja cu un cuțit ascuțit în spirală. Datorită părților tăiate, puteți vedea unde se termină pielea și puteți urmări cu succes nivelul pulpei fără a pierde o singură bucată din ea.
Lămâie
- Tăiați ambele capete ale lămâii (sus și jos) cu un cuțit ascuțit.
- Țineți lămâia cu mâna stângă dacă sunteți dreptaci (și invers). Luați un curățător de cartofi și puneți-l pe capătul de sus (unde tocmai ați tăiat vârful coajei).
- Începeți ușor să tăiați coaja în spirală, de sus în jos. Încercați să nu vă opriți și să nu tăiați coaja care atârnă până când ați terminat treaba.
- Apropo, în loc să arunci coaja, o poți folosi ca garnitură, odorizant și chiar condiment (sub formă de coajă).
In this article: