Connect with us

Lifestyle

Cu siguranță că nu ai știut de aceste secrete din bucătărie

Cum să cureți rapid coaja mandarinelor, morcov sau cum poți să feliezi dintr-o mișcare mărul?

Mandarinele

  • Cu un cuțit, tăiați cu grijă un fel de „ecuator” de-a lungul cojii de portocală, încercând să nu atingeți interiorul fructului.
  • Introduceți degetul în spațiu și îndepărtați ușor coaja.
  • Voila, ai o portocală decojită în mâini!

Morcov

  • Înarmați-vă cu un curățător de cartofi. Luați un morcov și înclinați-l la un unghi de 45 de grade.
  • Începeți să-l curățați de la mijloc spre jos cu mișcări în jos ale mâinii.
  • Când ajungeți la vârf, întoarceți cuțitul și începeți să curățați morcovii într-o mișcare în sus.
  • Aducând cuțitul în sus, faceți o altă întoarcere și deplasați-vă spre jos.
  • Repetați ultimii doi pași și veți avea morcovii curățați în mai puțin de 20 de secunde.

Măr

  • Luați… o mașină de găurit cu baterie. Asigurați-vă că vârful burghiului este nou, curat, dezinfectat și fără rugină.
  • Așezați vârful burghiului pe vârful mărului și împingeți fructele pe burghiu.
  • Odată ce mărul este suficient de fixat, porniți burghiul.
  • Aplecă un curățător de cartofi de un măr care se rotește și pielea se va desprinde ușor și frumos.
  • Curățarea unui măr în acest fel durează aproximativ trei secunde.

Struguri

  • Îndepărtarea pielii fragede din fiecare strugure poate fi o corvoadă. Cu toate acestea, în acest caz, ne vine în ajutor metoda apei fierbinți și rece deja cunoscută de la curățarea cartofilor și roșiilor.
  • Strugurii se pun într-o sită sau o strecurătoare, se pun în apă clocotită timp de 4 secunde, apoi se răcesc în apă cu gheață timp de 10 secunde.

Grepfrut

  • Tăiați părțile superioare și inferioare ale grapefruit-ului: nu trebuie să fie prea mari, ci doar să expună feliile suculente ale fructului.
  • Începeți să tăiați coaja cu un cuțit ascuțit în spirală. Datorită părților tăiate, puteți vedea unde se termină pielea și puteți urmări cu succes nivelul pulpei fără a pierde o singură bucată din ea.

Lămâie

  • Tăiați ambele capete ale lămâii (sus și jos) cu un cuțit ascuțit.
  • Țineți lămâia cu mâna stângă dacă sunteți dreptaci (și invers). Luați un curățător de cartofi și puneți-l pe capătul de sus (unde tocmai ați tăiat vârful coajei).
  • Începeți ușor să tăiați coaja în spirală, de sus în jos. Încercați să nu vă opriți și să nu tăiați coaja care atârnă până când ați terminat treaba.
  • Apropo, în loc să arunci coaja, o poți folosi ca garnitură, odorizant și chiar condiment (sub formă de coajă).

Citește alte articole