Legume plus proteine este o formulă nutritivă universală pentru cei care vor să scape de câteva kilograme. Dar se mai întâmplă ca, cu o dietă destul de limitată, greutatea să nu dispară și, uneori, să crească. Motivul pentru aceasta poate fi unele legume – în special cele care conțin o cantitate mare de amidon, adică carbohidrați ascunși. Sub acțiunea enzimelor digestive, amidonul se descompune în zahăr, la fel ca și în deserturi. Legumele cu amidon declanșează eliberarea de insulină și o senzație crescută de foame. Drept urmare, mănânci mai mult pentru a compensa picăturile de zahăr, iar procesul de slăbire încetinește.
Într-un studiu de 20 de ani de la Harvard School of Public Health, care a implicat 13.000 de participanți, oamenii de știință au reușit să stabilească o legătură între anumite tipuri de legume și creșterea în greutate. Oamenii care au mâncat mai multe alimente bogate în amidon s-au îngrășat, comparativ cu cei care au mâncat alte alimente verzi. Vă spunem ce să excludeți din meniu în timp ce țineți dietă: