Ce este intoxicația alimentară și cum îți dai seama că te-ai intoxicat
Published
„Este mai bine să previi decât să vindeci”. Această expresie se aplică tuturor bolilor, inclusiv intoxicația. Ea poate fi de diferite grade de complexitate: unele pot fi corectate bând cărbune și odihnindu-se acasă, în timp ce altele pot fi vindecate doar mergând la spital sub picurător. Iată cum înțelegi că te-ai intoxicat.
Cauzele otrăvirii
Intoxicația alimentară este de obicei cauzată de consumul de alimente contaminate, stricate sau toxice. Cele mai frecvente simptome sunt greața, vărsăturile și diareea. Din păcate, oamenii se confruntă cu problema otrăvirii nu este atât de rară. Cu toate acestea, din fericire, mulți reușesc să-și revină acasă și după aproximativ două zile boala se retrage. Se întâmplă, desigur, ca o persoană să ajungă într-un spital și să fie nevoită să urmeze un tratament mai serios și mai prelungit, în situații excepționale există un deznodământ fatal.
Simptome
Cu toxiinfecțiile alimentare, simptomele pot să nu apară imediat: de la 2 ore la o zi întreagă. Dar dacă tot simțiți crampe abdominale, diaree, vărsături, febră ușoară, dureri de cap, atunci cel mai probabil vă aflați printre acest număr de „norocoși”. Și ar trebui făcut ceva (măcar bea enterosorbenți). Trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră dacă aveți mai mult de 3 zile de diaree, febră, vedere încețoșată, gură uscată persistentă, dificultăți la urinare.