Oamenii au o mulțime de oportunități de a se arunca rapid în sport. Cineva poate merge la sală, cineva la gimnastică, cineva la yoga. Există nenumărate opțiuni posibile pentru a te menține într-un corp sănătos și umflat. Cu toate acestea, materialul nostru este în primul rând pentru cei care doresc să crească masa musculară. Pe lângă activitatea fizică, după cum știți, alimentația este importantă. Ce să mănânci pentru a crește bicepșii? Vă oferim cele mai bune produse pentru un set rapid de masă musculară.
Există o părere că cel mai important lucru în nutriție pentru construirea masei este alimentele proteice. Așa este, dar nu te poți lipsi de grăsimi și carbohidrați – sunt surse valoroase de energie. Nu te limita la alimente proteice primitive. Totul poate fi diferit.
Somonul
Pește foarte gustos și sănătos. Îl poți combina chiar și cu avocado! Nu vă faceți griji pentru conținutul de calorii și grăsimi din fructe. Este bun pentru tine (și, de asemenea, reduce colesterolul și trigliceridele din sânge). O porție de somon (aproximativ 100 g) conține 17 g de proteine, acizi grași omega-3 și vitamine esențiale B. Apropo, acizii omega-3 au un efect bun asupra sănătății și ajută la creșterea încărcăturii musculare în timpul exercițiilor fizice.
Pieptul de pui
Fără ea, desigur, nicăieri. Conține o cantitate mare de proteine (26 g la 100 g), vitamine B, niacină și vitamina B6. Aceste componente sunt necesare pentru menținerea activității, a funcționării normale a organismului în timpul efortului, în special în timpul sarcinilor grele. Nutriționiștii susțin, de asemenea, că adăugarea pieptului de pui fiert în dietă ajută la reducerea greutății.
Ouă
Acestea sunt alimentele pentru creșterea mușchilor pe care le poți consuma sub orice formă: braconate, fierte tari, prăjite (nu foarte de dorit), crude. Se crede că gălbenușul este saturat cu colesterol rău și este mai bine să scapi de el. Dar este un ou întreg (albuș și gălbenuș) care îți oferă o senzație de plenitudine, putere pentru exerciții fizice și stimulează munca musculară. Și colesterolul din gălbenușul poate scădea nivelul LDL, ceea ce poate provoca ateroscleroză.
Iaurtul grecesc
Produsele lactate conțin multe proteine sănătoase și sunt un amestec de zer cu digerare rapidă și cazeină proteică lentă. Mai mult, pentru creșterea masei musculare, nutriționiștii recomandă consumul acelor produse lactate care sunt un amestec echilibrat de două tipuri de proteine. Cea mai bună opțiune este iaurtul grecesc. În plus, utilizarea sa nu este limitată de timp. Puteți bea iaurt imediat înainte sau după antrenament și chiar și noaptea.
Carnea de vită
Carnea roșie crește hemoglobina, normalizează metabolismul și dă un plus de energie. Pentru a crește masa musculară, este incontestabil necesar. Deoarece este o combinație ideală de proteine, aminoacizi esențiali, vitamine B și creatină. Carnea de vită este, de asemenea, o combinație de grăsimi saturate care susțin nivelurile adecvate de testosteron și grăsimi mononesaturate pentru sănătatea inimii. Dar acest lucru este foarte important pentru un antrenament eficient. Alegeți carne slabă, nu prăjiți și nu faceți carne tocată din ea. În mod optim – fierbeți sau aburați.
Creveții
Fructele de mare sunt proteine aproape pure. Pentru 100 g de creveți, există 20 g de proteine, 2 g de grăsimi și fără carbohidrați. De aceea, ele pot fi combinate în siguranță într-o cantitate rezonabilă cu grăsimi și carbohidrați sănătoși și pot crește în mod activ masa. Apropo, ca și alte proteine animale, creveții conțin aminoacidul leucină, care este indispensabil pentru stimularea creșterii musculare.
Tofu
Înlocuitor adecvat de carne pentru vegetarieni și vegani. Aceasta este o brânză de legume făcută din lapte de soia. Deci, o porție de 120 g de tofu crud conține 10 g de proteine, 6 g de grăsimi și 2 g de carbohidrați. Brânza este, de asemenea, o sursă excelentă de calciu, care este important pentru funcționarea normală a mușchilor și sănătatea oaselor. Proteina din soia, care se găsește în tofu și boabele de soia, este considerată una dintre proteinele vegetale de cea mai înaltă calitate.