Nutriție

Preferințele gustative pot spune multe despre eventuale boli

Când fără niciun motiv am vrut să mâncăm un baton de ciocolată sau să bem un litru de saramură, ar trebui să fim atenți. Astfel de preferințe gustative pot semnala o întrerupere a funcționării diferitelor organe și sisteme umane. Corpul nostru sugerează astfel că ceva nu merge bine.

Dulce

Acesta este cel mai frecvent caz. Vreau ceai dulce, ciocolată, dulciuri, prăjituri, miere. Există dorința de a mânca doar o lingură de zahăr. Pot apărea tremurături, stare nervoasă, atacuri de panică. Dorința acută de dulciuri indică o deficiență de magneziu în organism. Magneziul este indispensabil inimii și sistemului nervos: îmbunătățește circulația sângelui, reglează ritmul cardiac, întărește pereții vaselor de sânge. Puteți rezolva problema simplu: mâncați dulciuri cu moderație. În cantități mici, ciocolata și dulciurile nu dăunează mult organismului. Dar cine se oprește la o singură bomboană? Prin urmare, în alimentație se introduc obligatoriu nucile, ouăle (gălbenușurile), brânza tare, varza murată, carnea roșie. Fasolea este foarte recomandată – sunt un adevărat depozit de magneziu.

Acru

Vreau lamaie, supa de varza acra, varza murata, lapte acru. Astfel de preferințe de gust indică probleme cu sistemul digestiv, probleme cu ficatul și vezica biliară. Adesea, persoanele care suferă de motilitate intestinală slabă se bazează pe alimente acide. Pentru a-ți potoli setea de acru, se recomandă să alegi vitamina C. Se găsește în fructe de pădure proaspete (mur, zmeură, căpșuni), fructe (mere, prune, cireșe), citrice (lămâie, grapefruit), legume. (morcovi, ceapă, varză). Este mai bine să refuzați produsele lactate fermentate: acestea pot provoca probleme digestive.

Iute

Când vrei să piperezi supa din inimă, ungi cu generozitate cotletul cu muștar, atunci corpul nu digeră bine alimentele. Mâncarea condimentată stimulează producția de suc gastric, care este necesar pentru funcționarea normală a stomacului și a intestinelor. Pentru a liniști pasiunea pentru picant, trebuie în primul rând să aranjați mai des zile de post pentru a îmbunătăți funcționarea tubului digestiv. De asemenea, se recomandă reducerea consumului de alimente proteice și carbohidrați complecși (dulciuri), care adesea provoacă obstrucție intestinală. Este util să adăugați ridichi și ridichi în dieta dumneavoastră, care încep procesul de digestie și stimulează producția de suc gastric.

Sărat

Sarea este un element important care se găsește în oasele și sângele unei persoane. Sarea menține echilibrul de apă în organism, reglează conținutul de apă din celule. Pofta de sare poate indica o modificare a compoziției sângelui, probleme cu rinichii și tulburări metabolice în organism. Nu trebuie să vă refuzați sărat, altfel se va înrăutăți. Este mai bine să folosiți nu sare obișnuită de masă, ci sare de mare, deoarece conține mai multe oligoelemente utile. Broccoli la abur este bun pentru a face față dependenței de sare. De asemenea, sunt recomandate spanacul și măcrișul.

Trebuie să asculți semnalele corpului tău. Este important sa iti alcatuiesti meniul in asa fel incat sa contina toate vitaminele si mineralele necesare. Lipsa acestor substanțe poate provoca probleme grave de sănătate care se pot transforma cu ușurință în boli cronice. O atenție deosebită trebuie acordată leguminoaselor, verdețurilor, legumelor fierte la abur, nucilor (alune, arahide), fructelor proaspete, cărnii și peștelui gras. Utilizarea acestor produse contribuie la funcționarea normală a organelor interne și a sistemelor corpului. De asemenea, se recomandă aranjarea zilelor de post o dată pe săptămână, care contribuie la funcționarea normală a intestinelor și curăță organismul de toxine și toxine.

Citește alte articole

Copyright © 2023 SMI.MD