Connect with us

Retete

3 rețete ușoare de dulciuri sănătoase

Cu toții suntem obișnuiți cu ideea că dulciurile au un efect negativ asupra siluetei și sănătății. Dar uneori chiar vrei să mănânci un fel de prăjitură sau baton de ciocolată!

Am selectat pentru tine rețete care pot fi o alternativă excelentă la delicatesele obișnuite, fără a dăuna siluetei.

Trufe de cafea din fulgi de ovaz

Ingrediente:

  • curmale – 15 buc.
  • fulgi de ovăz – 4 linguri. l.
  • fulgi de cocos – 2 linguri. l.
  • ulei de cocos – 2 linguri. l.
  • pudră de cacao – 2 linguri. l.
  • un praf de vanilie sau seminte din 1/2 pastaie de vanilie
  • cardamom măcinat, scorțișoară sau nucșoară – 1/2 linguriță.
  • espresso – 30 ml

Metoda de gatire:

  • Amestecă toate ingredientele într-un vas de blender și bate timp de un minut folosind un mod pulsat.
  • Transferați amestecul rezultat într-un bol și lăsați la frigider timp de 10 minute.
  • Formați 15-20 bomboane mici și rotunde. Rulați, dacă doriți, în cacao, fulgi de cocos, pesmet de migdale sau de nucă.
  • Păstrați la frigider sau congelator într-un recipient de plastic bine închis.

Merișoare în zahăr

Ingrediente:

  • merișoare – 100 g (puteți folosi fructe de pădure proaspete sau congelate)
  • zahăr pudră – 70 g
  • zahăr granulat – 50 g
  • apă – 2 linguri. l.

Metoda de gatire:

  • Clătiți (sau dezghețați) merisoarele.
  • Pregătiți siropul. Pentru a face acest lucru, dizolvați zahărul granulat în apă și aduceți la fierbere până când se dizolvă tot zahărul.
  • Răciți puțin siropul (ca să nu fie fierbinte, ci cald), turnați merișoare în el și înmuiați fructele de pădure pe toate părțile.
  • Scoatem repede si rulam in zahar pudra.
  • Pune fructele de pădure pe pergament și lasă-le să se usuce.

Biluțe „de ciocolată” cu curmale și migdale

Ingrediente:

  • curmale – 20 buc.
  • extract de vanilie – 1/2 linguriță
  • migdale – 1 cană
  • nucă de cocos mărunțită – 1/3 cană
  • putina sare
  • scorțișoară – 1 linguriță
  • o mana de migdale (pentru presarat)
  • miere – 1 linguriță

Metoda de gatire:

  • Turnați 1 cană de migdale crude într-un vas de blender și bateți timp de 15 minute – la început migdalele se vor transforma într-o firimitură uscată, dar în timp va deveni ca o pastă, iar după 10 minute – o cremă.
  • Scoateți amestecul din blender într-un bol separat și adăugați puțină sare, ulei de cocos sau miere – totul după gust.
  • Într-un blender, amestecați curmalele și extractul de vanilie, bateți până când masa este netedă.
  • Adaugati fulgi de cocos, migdale batute, cacao, scortisoara, sare si bateti din nou bine.
  • Formați bile cu mâinile și rulați dulciurile finite în cacao, migdale mărunțite sau fulgi de cocos. Răciți la frigider pentru cel puțin o oră.
  • Păstrați la frigider într-un recipient de plastic.

Citește alte articole