Connect with us

Retete

Dulciuri cu trufe – vă veți linge degetele!

Nicio vacanță nu este completă fără desert și toată lumea înțelege acest lucru foarte bine. Prin urmare, fiecare gospodină încearcă să gătească ceva dulce pentru ceai. Am o rețetă în arsenalul meu care nu m-a dezamăgit niciodată. Când gătiți prăjituri, există șansa ca aluatul să nu funcționeze, prăjiturile se vor așeza și, ca urmare, tortul mult așteptat se va strica. Dar iti propun sa gatesti nu o prajitura, ci dulciuri, dar nu simple, ci trufe! Uimit? Apoi ia un pix și notează rețeta de gătit și asigură-te că nu ai încercat niciodată ceva mai gustos decât astfel de dulciuri.

Produse necesare:

  • 300 de grame de napolitane de ciocolată
  • 250 de grame de hrana pentru bebelusi „Baby”
  • 4 linguri cacao
  • 300 de grame de lapte
  • 200 de grame de zahăr granulat

Mod de preparare:

Dezasamblam napolitanele de ciocolată în componente: cu napolitană răzuiesc toată umplutura de ciocolată. Acest lucru este ușor de făcut cu o lingură sau un cuțit. Se dovedește o masă de ciocolată groasă și dulce.

Vafele sunt gata pentru acțiune ulterioară, deoarece rămân cu puțin sau deloc topping.

Adaug 1 lingura de cacao in masa de ciocolata pentru a sublinia gustul bogat.

Turnam si 100 de grame de lapte acolo. Acest lucru este de obicei suficient pentru ca eu să frământ aluatul pentru dulciuri.

Adaug si mancare parfumata pentru bebelusi. Era orez cu aromă de vanilie. Această mâncare este potrivită copiilor de la 6 luni, dar din ea se pot face și dulciuri delicioase de casă.

Framant un aluat elastic, din care iau trufe adevarate.

Răsucesc cu mâinile dulciurile cu forma rotundă necesară. Obțineți bile.

Frec vafele rămase prin partea fină a răzătoarei pentru a face firimituri pufoase. Veți avea nevoie de el pentru rularea bomboanelor.

Am dizolvat cacaoa in laptele ramas pentru a face o crema de ciocolata.

Adaug tot zaharul care este indicat in reteta in crema si amestec.

Il pun pe foc si il dau la fiert astfel incat toate componentele sa fie bine amestecate, dizolvate intre ele si se obtine o crema elastica lucioasa.

Cand crema s-a racit si s-a ingrosat putin, scufund fiecare bomboana in ea. Puteți chiar de mai multe ori la rând să faceți bomboanele cât mai ciocolatice.

Acum rulez fiecare bomboană în firimituri de vafe. Se obtin trufe frumoase si pufoase.

Am pus dulciuri 15-20 de minute la loc racoros. Apoi servesc pe masă trufe de casă și tratez toți invitații adunați.

Citește alte articole