Musaca de post, rețetă cu vinete și cartofi, pe care mulți o găsesc mai gustoasă decât varianta cu carne. Dacă nu știi ce să mai gătești în post, îți venim în ajutor cu rețeta asta simplă, rapidă și foarte gustoasă.
Ingrediente
- 3 vinete
- 5 cartofi medii
- 2-3 dovlecei
- 4 ardei
- 6 roşii
- sare
- piper boabe şi măcinat
- o căpăţână usturoi
- 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
- o legătură pătrunjel
- 2-3 frunze busuioc
- 1-2 linguri pesmet
- 30 margarină
Mod de preparare
- Pentru început, se spală cartofii și se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă și se lasă să se răcească, apoi se curăță de coajă.
Vinetele se spală și se curăță, la fel și dovleceii, apoi se taie rondele potrivite și se călesc în puțin puțin cât să se înmoaie și să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sit. - Separat, se taie rondele roşiile şi cartofii fierţi şi se curăţă usturoiul. Ardeii se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie rondele.
- Se tapetează tava cu margarină şi pesmet şi se aranjează legumele, după preferinţă. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească.
- Musacaua de post se serveşte ornată cu pătrunjel şi busuioc verde.
In this article: