Connect with us

Retete

O rețetă simplă de marmeladă delicioasă de afine

Marmeladă aromată, colorată și sănătoasă, creată doar pe baza ingredientelor utile și de înaltă calitate. Chiar și un bucătar tânăr și fără experiență o poate face.

Tot ce este necesar este să pregătiți gelatina, fructele de pădure și îndulcitorul. Pentru fabricarea marmeladei, se recomandă utilizarea gelatinei instant. Un astfel de produs nu trebuie să fie preînmuiat în apă, se întărește rapid, oferind dulciurilor structura necesară.

Marmelada de afine se poate păstra 4-7 zile. Pentru a face acest lucru, se recomandă să-l puneți într-o cutie de alimente uscate și să o trimiteți la frigider. După aceeași rețetă, puteți crea dulciuri jeleu din alte fructe de pădure suculente și parfumate (afine, zmeură, lingonberries sau căpșuni).

Pentru a crea marmeladă, puteți folosi merisoare proaspete sau un produs congelat care poate fi achiziționat de la orice magazin alimentar.

Ingrediente:

  • zahăr (150 grame);
  • merisoare (100 grame);
  • apa (200 ml);
  • gelatina (3 linguri).

Pune merișoarele decojite într-o cratiță și umple-le cu cantitatea de apă recomandată.

Gatiti compotul de fructe de padure timp de 15-20 de minute. În acest timp, merișoarele vor deveni moi și vor colora băutura într-o culoare strălucitoare și saturată. Măcinam piesa de prelucrat într-un blender sau combinăm.

Adăugați un îndulcitor în tigaia cu suc de afine, amestecați ingredientele astfel încât zahărul granulat să se dizolve. Aduceți merișoarele la fierbere.

Turnați gelatina în cratiță. Încălzim componentele pentru marmeladă (amestecând constant masa). Ne asigurăm că infuzia de merisoare nu fierbe. Daca folosim gelatina clasica, umplem in prealabil cu o cantitate mica de apa rece si lasam 15-20 de minute.

Turnați masa de jeleu pregătită în formă (acoperind-o în prealabil cu folie alimentară). Se da la frigider 5-7 ore.

Marmeladă de merișoare terminată mărunțiți în bucăți arbitrare. Ne bucurăm în orice moment de dulciuri naturale din jeleu.

Citește alte articole