Iată și rețeta perfectă de a găti cele mai delicioase clătite.
Ingrediente
1 litru lapte
6 ouă
3 pahare făină (paharul de 200 ml.)
2 linguri zahăr
1 linguriță sare
30 ml. ulei rafinat.
Se bat mai întîi ouăle cu zahărul și sarea. Se toarnă un pahar de lapte. Se amestecă cu telul sau mixer. Se pune făina treptat cîte puțin ,apoi iarăși lapte. Se repetă acțiunea pînă cînd se termină făina și laptele.
Se amestecă bine compoziția ca să nu fie cocoloașe. Cînd aluatul e gata, se pune uleiul .
Se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei sau unt. După ce se toarnă aluatul, tigaia se rotește pe cerc astfel încît aluatul să fie uniform pe suprafața tigăii. Focul trebuie să fie mijlociu astfel încît clătita să fie de o culoare galbena aurie și nu arsă. Clătita se lasă să se coacă pe prima parte 30 sec, pe a doua parte vreo 15 sec. Tigaia trebuie să fie de calitate bună.