Connect with us

World

6 manevre culinare pentru curățarea și tăierea alimentelor

Pregătirea corectă a produselor pentru consum necesită ca o persoană să cunoască unele secrete. Pentru a îndepărta în mod corespunzător pielea și a toca un fruct sau o legume, gătiți alimentele suficient de repede și să nu ajungeți să lipiți cu o bandă, merită să luați în considerare câteva subtilități culinare. Sfaturile noastre sunt concepute pentru a vă ajuta să înțelegeți numeroasele mistere ale artei gătitului ușor și să stăpâniți abilități simple, dar foarte importante și utile.

Ceapa

Indiferent dacă aveți de-a face cu ceapă roșie, albă sau cu orice alt tip de ceapă, iată câteva trucuri care vă vor ușura mult munca și vă vor evita șuvoiele de lacrimi:

  • Tăiați ceapa în jumătate pe verticală, îndepărtând toate părțile nefolosite.
  • Perforați jumătate cu o frigărui de kebab sau o furculiță.
  • Ținând o bucată de ceapă de frigărui peste o tigaie preîncălzită, lăsați punctul tăiat de pe ea să devină fierbinte.
  • Așteptați să se răcească puțin ceapa înainte de a o toca!

Usturoiul

Metoda 20 de secunde:

  • Loviți puternic tot usturoiul cu baza palmei, acest lucru va ajuta să se separe puțin toți cățeii din interiorul său unul de celălalt.
  • Pune usturoiul într-un recipient metalic sau ceramic, sigilează ermetic și apoi agită puternic timp de 15 secunde.
  • Când deschideți recipientul, veți vedea cuișoare parțial sau complet decojite.
  • Folosind un cuțit plat
  • Puneți un cățel de usturoi nedecojit pe o masă de tăiat.
  • Țineți peste el un cuțit larg plat orizontal.
  • Loviți puternic cuțitul cu palma mâinii. Nu folosi prea multă forță: doar fă-o rapid și cu grijă.
  • Scoateți restul cojii cu mâna.

Ou fiert

  • Când oul este suficient de rece pentru a fi manipulat, îndepărtați o parte din coajă din partea de sus și de jos a oului.
  • Asigurați-vă că orificiul de jos este mai mare decât cel de sus.
  • Suflați în gaura de sus a oului și va aluneca ușor și destul de grațios din coajă.

Cartofii

  • Cu un cuțit ascuțit, tăiați pielea cartofului crud pe lungime. Încercați să treceți punctul numai peste coajă și nu peste tubercul în sine.
  • Pune-l într-o oală cu apă clocotită pentru aproximativ 20 de secunde.
  • Transferați cartofii într-un castron umplut cu apă rece și lăsați să stea cel puțin 10 secunde.
  • După aceea, curățarea cartofilor va fi o sarcină rapidă și fără probleme chiar și fără ajutorul unui cuțit. Puteți procesa cu ușurință o duzină bună în cinci minute!

Ghimbirul

Decojirea ghimbirului este de obicei destul de dificilă, având în vedere pielea sa neuniformă și plină de noduri. Folosind un cuțit, este posibil, cu o abordare neglijentă, să „slefuiți” până la jumătate din produs. Un mod mai înțelept este să folosiți o lingură în loc de un cuțit prea ascuțit.

Roșii

  • După ce ați îndepărtat toate părțile care nu sunt comestibile, sculptați un X pe fundul roșiei sau al feliei (aveți grijă să nu tăiați pulpa suculentă).
  • Pregătiți o oală cu apă clocotită și puneți roșia în ea.
  • După 30 de secunde, sau mai devreme, dacă încep să apară semne de coajă, scoateți roșia cu un cărucior din tigaie și scufundați-o într-un castron cu apă cu gheață timp de cel puțin 30 de secunde.
  • Acum puteți îndepărta coaja de roșii fără prea mult efort.

Citește alte articole