Iată 8 feluri de mâncare din lista celor mai delicioase mâncări din lume. Vă sfătuim să citiți articolul pe stomacul plin, altfel veți dori să alergați la frigider.
locul 1 – Curry (Japonia)
Curry a apărut în Japonia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și a fost inițial disponibil doar familiilor bogate. Astăzi, curry este atât de popular încât poate fi numit un adevărat fel de mâncare național. Spre deosebire de curry indian, curry japonez nu este picant, ci mai dulce și mai gros. Există 3 tipuri principale: cu orez, cu tăiței și sub formă de chiflă.
locul 3 – Ameijoa a Bullhao Pato (Portugalia)
Mâncarea portugheză poartă numele poetului din secolul al XIX-lea Raimundo Antonio de Bouillon Pato. Acestea sunt scoici în coajă (cordies, vongole, midii) într-un sos de ulei de măsline, usturoi, suc de lămâie și coriandru proaspăt.
locul 11 – Pizza „Margarita” (Italia)
Potrivit legendei, în 1889 regina Margherita de Savoia a vizitat Napoli, unde i s-a servit o pizza decorată în culorile drapelului italian. Reginei i-a plăcut și bucătarul a pus pizza după ea. Dar rețeta în sine nu era nouă; italienii adăugaseră busuioc, brânză și roșii la pizza înainte.
locul 12 – Xiaolongbao (China)
Găluștele Xiaolongbao din Shanghai sunt făcute din aluat destul de subțire. Ca umplutură se folosește carne de porc tocată, uneori se folosește carne de crab sau creveți. Particularitatea xiaolongbao este bulionul din interior. Sunt aburite într-un vas special din bambus.
locul 14 – Shish kebab (Turcia)
Acesta este cel mai faimos tip de kebab. Bucățile de carne înșirate pe o frigărui se prăjesc la foc. Mâncarea a fost inventată de nomazi care au marinat carnea pentru a o înmuia și a scăpa de gustul vânatului. Shish kebab turcesc autentic este prăjit separat de legume.
locul 16 – Perogi (Polonia)
Perogi sunt de obicei fierți și apoi prăjiți rapid până devin crocante. Umplutura constă din cartofi și brânză, uneori li se adaugă diverse condimente sau ceapă prăjită. Felul de mâncare este adesea servit cu crosante, ceapă prăjită crocantă sau slănină. Excelent ca aperitiv copios sau fel principal.
locul 20 – Carnitas (Mexic)
Pentru a pregăti acest preparat parfumat, carnea de porc este înăbușită mult timp în grăsime proprie, iar la final se prăjește. Carnea este moale și suculentă și crocantă la exterior. Carnea de porc mărunțită se servește cu tortilla, salsa, fasole, guacamole, lime sau legume proaspete.
locul 21 – Ramen Tonkotsu (Japonia)
Tonkotsu este un tip unic de ramen. Constă din bulion bogat de porc, tăiței proaspeți, ouă cu gălbenuș moale și burtă fragedă de porc.